USTVARJALNA SKUPNOST DOBROVA – POLHOV GRADEC
USTVARJALNA SKUPNOST DOBROVA – POLHOV GRADEC

V občini Dobrova – Polhov Gradec smo v želji oživiti lokalno ustvarjalno skupnost organizirali srečanja »Skupnostno ustvarjanje«, ki so bila namenjena lokalnim ustvarjalcem.

 

Rokodelci, ki so sodelovali, se ukvarjajo z ilustracijo, zeliščarstvom, mlečnimi izdelki in vezenjem, izdelujejo mila, suho (papirnato) cvetje in lesene okrasne izdelke, pletejo ter pečejo kruh. Srečavali smo se enkrat tedensko v prostorih Polhograjske graščine, kjer smo ustvarili dovolj varen, odprt in prijeten prostor, da so se ustvarjalci in rokodelci iskreno srečali drug z drugim, se medsebojno podprli, raziskovali, izmenjali ideje, mnenja in osebne zgodbe. Na vodenih vajah in skozi pogovor smo se seznanili z resničnimi individualnimi potrebami lokalnih rokodelcev in njihovo motivacijo pri vzpostavitvi ustvarjalne skupnosti.

 

Pri tem smo uporabili osnovna načela participatornega vodenja skupin, ki temeljijo na vključenosti in spoštovanju vseh udeležencev. Z vajami, ki smo jih izvajali v parih, trojicah in skupini, smo prebudili individualne in kolektivne potenciale, obudili novo upanje in iskali inovativne rešitve za kompleksne probleme, s katerimi smo se spoprijemali v skupnosti. Ključni trenutki skupnih srečanj pa so bili, ko smo prepoznali, da lahko drug drugemu pomagamo prepoznati in razviti moč, darove in talente ter s tem vsak po svojih močeh prispevamo k soustvarjanju modrih rešitev.

 

Projekt so podprli RRA LUR, Mestna občina Ljubljana in Občina Dobrova – Polhov Gradec.

 

 

Fotografija: Oloop

_MG_3779-2-2
_MG_3596
_MG_3564
_MG_3518_72dpi
_MG_3573
_MG_3602
_MG_3769-2-2
_MG_3908
_MG_3937
_MG_3904
_MG_3938