AKTIVNI ODNOSI II
AKTIVNI ODNOSI II

Aktivni odnosi II

Socialna aktivacija žensk z različnih kulturnih okolij

24. 6. – 5.7.2020

Slovenski etnografski muzej, Ljubljana

 

 

Prisrčno vabljeni na zaključni dogodek projekta Aktivni odnosi II, kjer se bo z razstavo izdelkov predstavlila skupina žensk z različnih kulturnih okolij.

Udeleženke so se šest mesecev redno in aktivno srečevale na delavnicah socialne aktivacije, kjer so pletle nove socialne vezi, se učile in spoznavale priložnosti za delo ter vključevanje v družbo.

 

Del projekta je bil namenjen tudi vzpodbujenju kreativnega izražanja in ročnim delom, zato so ustvarjale s tekstilom pod budnim vodstvom avtorske skupine Oloop. Pri tem je nastala zbirka Vezenih portretov, na katerih so upodobile bodisi svoj obraz, roko ali drago osebo in serija volnenih mil v novi barvni različici.

 

V tem času bodo nekateri izdelki tudi naprodaj. Z nakupom izdelkov podprimo udeleženke ter jim s tem sporočimo, da je njihovo delo cenjeno, da jih spoštujemo in sprejemamo kot enakopravne prebivalke skupnosti. Sodelujoče: Abir Aljondi, Alaa Qahtan Salman Salman, Hasan Marwa Saad Hasan, Hasan Safa Saad Hasan, Heba Adnan Ahmed Al Abdulghinani, Heba Kanoun, Huda Al Malat, Kholoud Kabtool, Leila Elcharrat, Madloolah Khlaif, Mediji Fedaije.

 

Projekt Aktivni odnosi II vodi Društvo Odnos s partnerjem Zavodom Oloop. Financira ga Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Pri izvajanju aktivnosti so nas podprli: Slovenski etnografski muzej (SEM), Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Muzeji in galerije mesta Ljubljane (MGML), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Narodna galerija Slovenije in Muzej za sodobno umetnost Metelkova (MSUM). Za kar se jim iskreno zahvaljujemo.