ESTETSKI ODZIV Z IRENO ZAGORIČNIK TOMAŽIN
ESTETSKI ODZIV Z IRENO ZAGORIČNIK TOMAŽIN

 

Glasna delavnica

Galerija DLUL, Breg 22, Ljubljana, Slovenija

15.10.2018, 17.00 – 20.00  PRIJAVA

 

 

Glasna delavnica z Ireno Zagoričnik Tomažin je prostor in čas namenjen odpiranju in spoznavanju lastnega glasu. Glas je izjemen inštrument in je vedno tudi “nekaj” telesnega. Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in česa vse je naše telo zmožno, preko načina kako in kaj telo čuti ter kako nas podpira pri petju, spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah. Moč glasu, ki se je največkrat ne zavedamo in je ne znamo uporabiti, nam veliko lahko razkrije o nas samih in pomaga pri ustvarjanju s telesom v plesu in gledališču, ter seveda pri samem petju. Ozaveščanje in opolnomočenje lastnega glasu nam prav tako pomaga pri stabilnosti našega lastnega jaza v pretočni komunikaciji z drugimi in svetom. S slišanjem lastnega glasu, se vrnemo k sebi, v svoj notranji dom. Šele s slišanjem lastnega glasu smo sposobni res prisluhniti tudi drugim.
 
Glasna delavnica je namenjena tako izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom in seveda vsem, ki si želijo peti in improvizirati. Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar je nujna predhodna prijava. 

 

*Potrebščine in navodila: Pridite udobno oblečeni, s toplimi in mehkimi copati ter s kakšno steklenico vode. Kakorkoli ste že glasni in kakorkoli že pojete, na Glasni delavnici vam ne bo nikoli nerodno.

 

 

 

Več o Ireni Zagoričnik Tomažin

Irena Zagoričnik Tomažin je plesalka, performerka, vokalistka in pedagoginja. Leta 2001 je naredila svoj plesni prvenec Hitchickove metamorfoze s skladateljem Mitjem Reichenbergom, 2005 pa svoj drugi solo Kaprica, ki je bil osredotočen na glas. Po Kaprici je začela intenzivneje delati na samem glasu. Sledili so projekt Kot kaplja dežja v usta molka (2008), za katero je na festivalu Gibanica leta 2009 prejela nagrado; leta 2010 pa Splet okoliščin v sodelovanju z Josephine Evrard. V letu 2012 je naredila svoj četrti solo Okus tišine vedno odmeva, leta 2015 sledi solo Telo glasu. V svoji zadnji predstavi Mes(t)o glasu pa je na odru imela poleg sebe še 3 nastopajoče. Od leta 2006 ima solo projekt za glas in diktafone imenovan iT, s katerim gostuje doma in v tujini. V 2011 je naredila zgoščenko Crying games, v produkciji zavoda Atol, z Aldom Ivančičem, s katerim je sodelovala pri Bast Kolektivu in zgoščenki Retinal Circus. Trenutno je v zadnji fazi procesa izdaje nove zgoščenke glasbene skupine Borghesia. Poučuje redne delavnice za odpiranje ter ozaveščanje glasu in giba v Ljubljani in v tujini (Berlin, Zagreb, Reka, Bruselj, Pariz, Beograd, Sarajevo, Tokio, Baltimore/USA, Beirut…)