ESTETSKI ODZIV Z JONI ZAKONJŠEK
ESTETSKI ODZIV Z JONI ZAKONJŠEK

Galerija DLUL, Breg 22, Ljubljana, Slovenija

19.10.2018, 17.00 – 20.00  PRIJAVA

 

 

Likovna delavnica z akademsko slikarko Joni Zakonjšek nas bo popeljala od vidnega k bistvu, k »čistim občutkom«, kjer lahko odkrijemo, da smo uglašena enota znotraj širše celote. 

 
“Prostor delavnice kot prostor podobe,
celostnega posluha in radovednosti
polne pozornosti zaznanega skozi vse čute.
Podoba kot proces razgrinjanja v biti-prostor,
nit vtkana v vse strani.
Telo in gib/gesta, dih, misel, čustvo, tišina,
vse vtkano v prostor slike-galerije-sveta.
Podoba v zbranosti rituala, v intimni izkušnji,
ki živi, zveni in vabi v so-ustvarjanje, igro, ples slike.”
 
Delavnica je namenjena vsem izkušenim ustvarjalcem s področja vizualne umetnosti kot tudi začetnikom, ki bi radi prisluhnili lastni ustvarjalnosti, jo izkusili in izrazili skozi pristen likovni jezik. Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar je nujna predhodna prijava.

 

 

 

Več o Joni Zakonjšek

Joni Zakonjšek je akademska slikarka, ki na Whitechapel Art School končala Foundation Course of Art, nato pa leta 2003 z delom naslovljenim »Krajina kot področje duha« diplomirala pri profesorjih Emeriku Bernardu in Marku Uršiču. Od leta 2004 je samostojna likovna ustvarjalka. Po desetletju bivanja nad dolino Dragonje in v drugih primorskih vaseh, zdaj živi v Beli krajini in vsak dan znova odkriva in se uči umetnosti bivanja. Od leta 2002 je postavila mnogo samostojnih razstav v priznanih razstaviščih ter se udeležila številnih skupinskih razstav doma in v tujini,  za svoje ustvarjalno delo pa prejela vrsto nagrad in priznanj.