ESTETSKI ODZIV Z VALENTINO ČABRO
ESTETSKI ODZIV Z VALENTINO ČABRO

Tekstil Telo Tekstil

Galerija DLUL, Breg 22, Ljubljana, Slovenija

18.10.2018, 17.00 – 20.00  PRIJAVA

 

 

Kako tekstil telesa sodeluje s tekstilnimi prostori galerije? Kot plesalka, koreografinja in joga učiteljica bo Valentina Čabro zdužila različne metode v spajajočo izkušnjo tekstila, prostora in telesa. Vabljen/a si, da se vtkeš v razstavni prostor in tekstilne objekte v njem. “Zaznavanje tekstilu podobnih tkiv lastnega telesa, njegovih plasti in so-obstoja bodo začetek našega potovanja, inspiracije in povezovanja. Iz notranjega sveta se bomo izvili v zunanjega. Opazovali, kaj nas giba v prostoru in okoli prostora, kaj se kaže kot notranja ali zunanja senzacija.”
 
Delavnica je namenjena tako izkušenim plesalcem kot tudi začetnikom in seveda vsem, ki si želite raziskovati s svojim telesomUdeležba na delavnici je brezplačna, vendar je nujna predhodna prijava. 

 

*Potrebščine in navodila: Pridite udobno in toplo oblečeni, s toplimi nogavicami ter s kakšno steklenico vode. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku z možnostjo prevoda.

 

 

 

Več o Valentini Čabro

Valentina Čabro je koreografinja, plesalka, učiteljica joge in raziskovalka časa in prostora v praksi. Že od 1994 vodi delavnice v različnih umetniških okoljih in prostorih. Ples in koreografijo je študirala na Rotterdamse Dansacademie in v Palucca Hochschule für Tanz Dresden. Gib in njegov potencial raziskuje na različnih odrih in v različnih kontekstih po celi Evropi. Nizozemska, Francija, Nemčija in Slovenija so kulturna okolja, kjer najpogostoje deluje in komunicira na področju plesa, teatra in performansa.