MED ZNOTRAJ IN ZUNAJ / SOUSTVARJANJE Z LIZ COLLINS IN OLOOP
MED ZNOTRAJ IN ZUNAJ / SOUSTVARJANJE Z LIZ COLLINS IN OLOOP

 

Galerija DLUL, Breg 22, Ljubljana, Slovenija

11.10.2018, 17.00 – 20.00  PRIJAVA

 

 

Tokrat vas z ameriško tekstilno umetnico Liz Collins vabimo v izkustveno raziskovanje možnosti umestitve tekstila med telo in prostor. To bo eksperiment ponovnega, predvsem pa zavestnejšega vnašanja tekstilnih površin v prostor v najširšem pomenenu besede – v notranji in zunanji, v intimni in javni, v simbolični in konkretni. Tekstilna površina je namreč glede na oddaljenost od telesa, lahko v vlogi oblačila, stene, domovanja, ograje, pa tudi nacionalne meje. Paricipatorni projekt je Oloopov sedmi po vrsti, ki je namenjen aktualiziranju tekstila in njegovih mnogoterih vlog v današnjem času z željo po prispevku k ohranitvi pristnega stika s tem materialom ter potrebi, da ponovno in vedno znova pretehtamo njegovo mesto v sodobni družbi.

 

Delavnica je namenjena vsem vam, ki bi radi izkusili nove, sproščene ustvarjalne pristope k delu in tistim, ki si želite doseči in izraziti pristne kreativne impulze. Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar je nujna predhodna prijava. 

 

*Potrebščine: udobna oblačila

 

 

 

Več o Liz Collins

Liz Collins je priznana ameriška umetnica in oblikovalka iz New Yorka. Že tri desetletja raziskuje meje med slikarstvom, tekstilno umetnostjo in prostorskimi instalacijami. Svetovno priznana raziskovalka družbenih in kulturnih trendov Lidewij Edelkoort je Liz Collins vključila v NYTM Magazine 2017, kot eno izmed najbolj perspektivnih tekstilnih umetnic sodobnega časa.
 
V nadaljevanju seznam njenih najpomembnejših samostojnih razstav: the Tang Museum at Skidmore, College, Saratoga Springs, NY; Heller Gallery, New York, NY; the Textile Arts Center, New York, NY; AMP Gallery, Provincetown, MA; AS220 in Providence, RI; the Knoxville Museum of Art, Knoxville, TN; Museum of Arts and Design, New York, NY; the Museum of Modern Art, New York, NY; the Institute of Contemporary Art, Boston, MA; the Leslie Lohman Museum of Gay and Lesbian Art, New York, NY; the Milwaukee Art Museum, Milwaukee, WI. Liz Collins je prejela številne nagrade in priznanja, med njimi United States Artist Target Fellowship, MacColl Johnson Fellowship in CeCArtsLink Grant.