GOSTOTA PRAZNINE Z MARIO BLAISSE
GOSTOTA PRAZNINE Z MARIO BLAISSE

Gostota praznine (Density of Lessness*)

 

Raziskovanje z Mario Blaisse bo posvečeno ostrenju čutov in zaznav našega telesa, pri čemer nam bo pomagala čudovita narava v okolici MGLC-ja. S seboj bomo vzeli skicirke in fotoaparate ali mobilnike, s katerimi bomo beležili naša opažanja in prebliske. V projektni prostor se bomo po nekaj urah vrnili in tam naše izkušnje iz narave prenesli v materialno ali drugo izrazno obliko.

 

Maria Blaisse (1944, Amsterdam) je leta 1968 diplomirala na Gerrit Rietveld Academy v Amsterdamu. Po končanem študiju je sodelovala v oblikovalskem studiu Jacka Lenorja Larsena v New Yorku, ter dve leti raziskovala tradicionalne tehnike barvanja vlaken v Južni Ameriki. Pri svojem delu je sodelovala z ustvarjalci in organizacijami kot so ISO Dance NY, Camper, Goods, SlowLab Research, Issey Miyake in Paula Abdul, ter razstavljala v Kjotu, Parizu, Perthu, Londonu in Amsterdamu. Zadnjih trideset let deluje kot samostojna umetnica in gostujoča predavateljica ter širi znanja in izkušnje s projektov na temo materiala, oblike in gibanja.

 

Njene projekte lahko razumemo kot skulpture ali oblačila. Pogosto je težko določiti, kdo vodi – telo ali oblika. Blaissova prebiva med različnimi disciplinami umetnosti, oblikovanjem, tekstilom in modo. Pri procesu odkrivanja možnosti, ki jih ponujajo različni materiali, se ravna po vodilu jasnosti, enostavnosti, estetske dovršenosti, trajnosti in optimalne porabe. Raziskuje gibanje forme in materiala, rezultate raziskovanj pa najdemo v gledališčih, na modnih pistah in v umetniških galerijah.

 http://mariablaisse.com

 

*Potrebščine: skicirka, pisalo, risalo, fotoaparat ali mobilnik s funkcijo fotografiranja

**Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

***Delavnica je enodnevna in bo potekala v enaki izvedbi v treh različnih terminih.

 

KJE: MGLC, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana, Slovenija

KDAJ: Sobota, 7.10.2017, 9.00 – 15.00 (odmor za kosilo: 12.00 – 13.00)

Ponedeljek, 9.10.2017, 9.00 – 15.00 (odmor za kosilo: 12.00 – 13.00)

Torek, 10.10.2017, 9.00 – 15.00 (termin zaseden) 

 

PRIJAVA