KIPARJENJE V TEMI* Z NINO KOŽELJ
KIPARJENJE V TEMI* Z NINO KOŽELJ

Kiparjenje v temi

 

Delavnica kiparjenja v temi bo posebno izkustvo, saj bomo za oblikovanje v glini uporabljali samo eno čutilo – tip. Odsotnost vida pri kiparstvu spremeni njegovo percepcijo, kjer se lahko zanesemo samo na naše haptične sposobnosti. Dotaknili se bomo vprašanj, kako dojemamo obliko s tipom, kako naše telo prenaša obliko v material, s kakšnimi težavami se pri tem soočamo in kakšni občutki nas prevzemajo. Predznanje za udeležbo ni potrebno.

 

Nina Koželj (1985) deluje na področju grafike, slikarstva in kiparstva. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo se je vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani, smer likovna pedagogika. V preteklih letih se je s samostojnimi razstavami predstavila v galeriji Vrt ZDSLU v Ljubljani, Galeriji Gorenje, Galeriji Ivana Groharja, Zavodu za Kiparstvo, sodelovala pa je tudi v številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Za svoja dela je prejela številne nagrade, priznanja in štipendije. Živi in dela v Stahovici nad Kamnikom. http://ninakozelj.eu

 

*Potrebščine: rutka ali preveza za oči, delovna oblačila ali predpasnik, ki se lahko umaže

**Ker bo delavnica potekala v temi in v določenih delih z zavezanimi očmi, osebam, ki jim je ob tem neprijetno, udeležbo na delavnici odsvetujemo.

 

KJE: MGLC, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana, Slovenija

KDAJ: Ponedeljek, 23.10.2017, 17.00 – 20.00

 

PRIJAVA