XXII TRIENNALE DI MILANO: BROKEN NATURE
XXII TRIENNALE DI MILANO: BROKEN NATURE

Od 1. marca do 1. septembra 2019 bo v Milanu  potekala ena najpomembnejših mednarodnih prireditev s področja oblikovanja in arhitekture, “XXII Triennale di Milano: Broken Nature: Design Takes on Human Survival”.

 

Med razstavljalci sodeluje skupina Oloop z izbrani slovenski avtorji pod okriljem projekta “Mislim pogoje našega časa” študentov in predavateljev Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO).

 

O projektu projekta “Mislim pogoje našega časa”:

Zlomljena narava je rezultat naše zlomljene človeške narave. Če je človek z okoljem najprej manipuliral na način evolucijsko stabilne strategije, kot to opiše Richard Dawkins, pa od razsvetljenstva dalje – sledeč Clivu Dilnotu in Tonyju Fryju – produciramo z zanikanjem svoje sonaravne soodvisnosti od narave. Še več, namesto da bi svoja dejanja usklajevali s sistemom kot celoto, se premikamo v smeri antropocentrizma, v smeri prevlade in uničevanja narave okoli nas in v nas. Ima pa človek s svojimi dejanji ne le moč destrukcije, temveč tudi zmožnost regeneracije. Ima sposobnost ne le obnavljati, ampak vrniti naravi več, kot je od nje prejel. Da bi to dosegli, moramo spremeniti način življenja in delovanja. Pričujoča razstava zato kaže izbrane projekte slovenskega oblikovanja, ki temeljijo na logiki evolucijsko stabilne strategije, na delovanju (naravnega) oblikovalca, ki za primarno skrb oblikovanja postavlja vrednoto optimalno urejenih odnosov znotraj obstoječega naravnega sistema vseh sobivajočih na planetu Zemlja. S kazanjem alternative ne razkrivamo le problematike obstoječih načinov oblikovanja, ampak ponujamo možnosti za njihovo preoblikovanje

 

Več o razstavi si lahko preberete na: 

http://www.aluo.uni-lj.si/broken-nature/

http://www.brokennature.org

 

KJE: Palazzo dell’Arte, Milano

KDAJ: 1.3.2019 – 1.9.2019

gd0qbsve-2