KNJIGA MOČ TEKSTILA
KNJIGA MOČ TEKSTILA

Barviti priročnik Moč tekstila vabi, da odkrijemo potencial svojih rok in prepoznamo krepčilne učinke ustvarjanja s tekstilnimi materiali.

 

Avtorica besedil Jasmina Ferček in avtorica podobe Tjaša Bavcon sta združili moči s soavtorji in nastala je izvirna domača knjiga, ki nas s praktičnimi napotki vodi v ustvarjanje s tekstilom na bolj čuječ, samoraziskujoč in izpolnjujoč način.

 

V priročniku se srečate z rezutati avtoričine raziskave o povezanosti žensk, tekstila in dobrobiti, z izjavami rokodelk o doživljanju vloge tekstila v njihovem življenju, prav tako so na voljo navodila in inspirativne fotografije za pripravo različnih projektov/ izdelkov, tako za samostojno delo kot za skupinska ustvarjalna druženja. Večina projektov je delo kolektiva Oloop, za katere je prejel mnoge mednarodne nagrade.

 

Ustvarjalne aktivnosti s tekstilom dokazano pozitivno učinkujejo na dobro počutje, kakovost življenja in zdravje, ne glede na to ali ustvarjate sami ali v skupini. Njihovi učinki so opazni zlasti v obdobjih večjega stresa in ranljivosti – ko, na primer, zbolite, izgubite službo, se preselite ali žalujete. Ustvarjanje s tekstilom spodbuja medosebne interakcije ter ponuja miselne in telesne izzive, krepi samozavest ter prispeva k samoaktualizaciji.

 

Knjiga je izšla pri Založbi Vida

 

Zahvala za podporo trgovinam Liupka 

 

 

Fotografija: Kristjan Jarni

_mg_9942
_mg_9952
knjiga-moc-tekstila-primeri
knjiga-moc-tekstila-primeri3
knjiga-moc-tekstila-primeri4
knjiga-moc-tekstila-primeri5
knjiga-moc-tekstila-primeri6
knjiga-moc-tekstila-primeri7
knjiga-moc-tekstila-primeri8