DESIGN WITHOUT BORDERS NA DUNAJU
DESIGN WITHOUT BORDERS NA DUNAJU

Design Without Borders

Vienna Design Week

22.9. – 5.10.2023

Collegium Hungaricum, Dunaj

 

 

Razstava Design Without Borders predstavlja inovativne evropske projekte, izdelke masovne produkcije kot tudi unikatne izdelke, ki na edinstven način interpretirajo oblikovanje v sodobnem času.

 

Na letošnji razstavi Design Without Borders na Dunaju, v Collegium Hungaricum, v sklopu Vienna Design Week, si bodo obiskovalci lahko ogledali pomembnejše projekte iz devetnajstletne zgodovine razstave. S svojimi izbranimi deli se bodo predstavile tudi slovenske oblikovalke iz kolektiva Oloop – Tjaša Bavcon, Jasmina Ferček, Katja Burger Kovič s projektom Razkrite roke in Martina Obid Mlakar z nakitom.

 

Dvajsetletno ustvarjalno delo kolektiva Oloop predstavlja oblikovalsko in rokodelsko participatorno tekstilno produkcijo, ki krepi in neguje različne vidike posameznika in širše skupnosti. Skozi vodene ustvarjalne procese kolektiv odpira prostor povezovanja, soustvarjanja, opolnomočenja in deljenja. Na razstavi Design Withot Borders se Oloop predstavlja s projektom Razkrite roke, ki ga je izvajal skupaj s Človekoljubnim dobrodelnim društvom Up in jeseniškimi ženskami, priseljenimi iz različnih kulturnih okolij. Razstavljena tekstilna dela, fotografije in kratki film javnosti predstavljajo edinstveno ustvarjalnost te ženske skupnosti, predvsem pa opozorjajo na pomen ustvarjanja s tekstilom za telesno, psihično in socialno dobrobit.

 

Predstavitev projekta je podprl Slovenski kulturno-informacijski center SKICA.

 

 

Fotografija Kristjan Jarni