VIZUALNE PRIPOVEDI
VIZUALNE PRIPOVEDI

 

Poligon kreativni center, Tobačna 5,  Ljubljana

3. – 17.10.2019 

 

 

Vabljeni na odprtje razstave Vizualne pripovedi v četrtek, 3. oktobra 2019, ob 18.00 uri v Poligon kreativni center v Ljubljani.

 

Razstava tekstilno-likovnih del predstavlja večplasten dialog, ki se je ob vodenem kreativnem procesu, dogajal med priseljenkami iz Maribora in skupino študentov Katedre za oblikovanje oblačil in tekstilij iz Ljubljane. Čeprav se obe skupini ustvarjalnih posameznic nista nikoli fizično srečali, se je med njima vzpostavilo več stičnih točk. Ročno tkane tekstilije izpod rok študentov so navdahnile vezenje avtoportretov žensk, ki so se v Maribor priselile začasno ali za stalno, z vseh koncev sveta. Dvema uporabljenima tekstilnima tehnikama – vezenje in ročno tkanje– pa je skupna tudi uporaba barv in materialov. Pričujoča tekstilna dela so nastala v kreativnih, izobraževalnih in samoraziskovalnih procesih.

 

Projekt predstavlja sodelovanje med Zavodom Oloop, Društvom Terra Vera in Katedro za oblikovanje oblačil in tekstilij (NTF, UL). Sodelujoči: študentje prvega letnika Katedre za oblikovanje oblačil in tekstilij (2018/19) ter priseljenke iz Maribora: Catalina, Enuice, Svetlana, Canan, Oya, Pauline, Maria. Menotrice: Tjaša Bavcon, Jasmina Ferček, Katja Burger Kovič, Arijana Gadžijev. Tehnična sodelavka: Marjeta Čuk. Koproducent: Poligon kreativni center.