SELFI
SELFI

Ročno vezene selfije so izdelale ženske, ki prihajajo iz različnih koncev sveta –  Albanke s Kosova in Severne Makedonije, Iračanke, Irančanke, Maročanke, Sirijke in Kurdinje. Ženske so se več mesecev aktivno srečevale na ustvarjalnih delavnicah socialne aktivacije z avtorsko skupino Oloop, kjer so pletle nove vezi, spoznavale slovensko kulturno dediščino, umetnost, oblikovanje in rokodelstvo ter raziskovale sebe. Med ročnim vezenjem portretov so imele čas za samorefleksijo. Barve, iz katerih je selfi izdelan simbolizirajo pomembne osebne lastnosti, na katere je posameznica ponosna.

 

V projektu sta umetnost in ustvarjanje uporabljena kot orodje opolnomočenja in sporazumevanja, poleg tega je sredstvo mobilizacije, motivacije in spodbujanja proaktivnega delovanja uporabnic. Namen razstave je med drugim utiranje poti od občutka osamljenosti in nerazumljenosti k občutku pripadnosti in vključenosti, ki so za udeleženke projekta pomembni.

 

Za izvedbo kreativnih delavnic in vodstev po navdihujočih razstavah in zbirkah se iskreno zahvaljujemo Cankarjevemu domu, Mednarodnemu grafičnemu likovnemu centru (MGLC) in Ustvarjalnemu centru Švicarija, Slovenskemu Etnografskemu Muzeju (SEM), Muzeju za arhitekturo in oblkovanje (MAO), Muzejem in galerijam mesta Ljubljane (MGML), Narodni galeriji, Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Delavnici Levo in Ustvarjalnemu laboratoriju Krater.

 

 

VSTOP V RAZSTAVO

vezeni-portret-1
vezeni-portret-2
vezeni-portret-3
_mg_9210
_mg_9220
_mg_9235
_mg_9330
_mg_9362
_mg_9634
_mg_9638
_mg_9642