VAJENICE
VAJENICE

Vajenice so serija polizdelkov različnih velikosti in oblik iz lesa ter volnene polsti. Lesene ploščice z luknjičastimi polji ponujajo podlago za igro vezenja, t.i. veziljsko vajenico.

 

Viseče na steni in še nedokončane, ponujajo obiskovalcem razstave možnost, da se za nekaj časa poglobijo v intimno, tiho ročno delo. Tekstilna instalacija nudi obiskovalcem možnost aktivejšega posega v postavitev ter sodelovanje pri nastajanju objektov.

 

Tako zabrišemo mejo med umetnikom in obiskovalcem. Vsakomur ponujamo možnost zavedanja o lastni ustvarjalnosti ter o pomenu in moči svojih rok.

Predlagana ročna tehnika vezenja je univerzalna in preprosta, zato je dostopna ljudem, ne glede na spol, starost, poklic, znanje, spretnost. Krepi osnovne vrednote kot je – pristna povezanost s sabo in drugimi ter kvalitete kot so potrpežljivost, vztrajnost, zaupanje in moč volje. Obenem obuja tradicionalne načine druženja ob ročnem delu in išče rešitve, ki so primerne za današnji čas.

 

Projekt je bil predstavljen: RDEČA NIT – skupinska razstava slovenskih in hrvaških tekstilnih umetnikov, Zagreb, Hrvaška in VEZI/LEGAMI/LINKS – razstava slovenskega unikatnega oblikovanja v lesu, Trst, Italija in Ribnica, Slovenija

 

 

Fotografija: Oloop arhiv

oloop_vajenice06-2
oloop_vajenice05-2
oloop_vajenice09-2
oloop_vajenice08-2
IMG_9940_int
IMG_9925-2_int